Verwarming en ventilatie

Installatiebedrijf van den Boom: sterk in het maken van uw ventilatie- en verwarmingsinstallatie in uw woonhuis of bedrijfsruimte.

Cv-Ketel

Als erkend Nefit dealer geven wij u een optimaal en passend advies over de aanschaf van uw nieuwe cv-ketel. Wij hebben altijd een ruime voorraad onderdelen zodat wij u op elk gewenst moment kunnen helpen bij een storing. Met onze 24/7 service bent u altijd snel geholpen.

Vloerverwarming

Wij installeren complete installaties met het hoogste comfort en volledig aangepast aan uw wensen. Wij zijn sterk in het maken van duurzame installaties.  Door uw vloerverwarming te combineren met een warmtepomp is het zelfs mogelijk om uw huis te koelen. Hierin heeft u twee mogelijkheden: uitvoering met actieve- of passieve vloerkoeling.

Vloerverwarming in bestaande vloer leggen
Heeft u nog geen vloerverwarming in uw woning maar wilt u dit wel laten aanleggen? Wij verzorgen de mogelijkheid om uw vloerverwarming in te slijpen in bestaande vloeren. Vloerverwarming kan als bij- of hoofdverwarming worden geïnstalleerd. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden voor uw woning.

Traditionele verwarming

Ook voor de traditionele verwarming, bestaande uit radiatoren en convectors, bent u bij ons aan het juiste adres. Soms is het bijvoorbeeld niet mogelijk om vloerverwarming als hoofdverwarming in te zetten, dit is afhankelijk van uw woning. Het kan zijn dat u dan een combinatie van vloerverwarming met de meer traditionele radiators nodig heeft.

Ventilatie

Goede ventilatie is belangrijk voor de luchtkwaliteit in uw woning. Daarnaast zorgt een goede ventilatie er voor dat vochtige lucht uit de woning verwijderd wordt. Vocht in de woning ontstaat door ademen, koken, douchen of wassen. Als de vocht niet verwijderd wordt uit de woning dan ontstaat er condens op plafonds, muren en ramen waardoor op de langere termijn schimmelvorming zal ontstaan.

Een ventilatiesysteem zorgt er voor dat vochtige lucht snel verwijderd wordt uit de woning zodat condensvorming niet zal plaatsvinden. Er zijn diverse systemen die toegepast kunnen worden in een woning. Wat voor systeem geschikt is hangt af van het type woning, de grootte van de woning en hoeveel lucht er verplaatst moet worden.

Ventilatie met mechanische afzuiging

Bij een mechanische afzuiginstallatie wordt de in uw woning aanwezige (vochtige) lucht afgevoerd.

Ventilatie met WTW (warmteterugwinning)

Het gebruik van een WTW-unit biedt een aantal voordelen ten opzichte van een gewone mechanische ventilatiebox. Een van de voordelen is dat een WTW-unit ook mechanisch verse lucht aanvoert, terwijl dit bij een mechanische ventilator via natuurlijke ventilatie plaatsvindt.
Een ander voordeel is dat de WTW unit de warmte in de woning behoudt door gebruik te maken van warmteterugwinning. Een aantal belangrijke voordelen dus om te kiezen voor WTW balansventilatie.