Warmtepompen

Installatie en advies

Installatiebedrijf van den Boom wil graag bijdragen aan een duurzame toekomst. Wij bieden hiervoor verschillende duurzame oplossingen waarbij gasgestookte apparaten vervangen worden door duurzame energiebronnen zoals warmtepompen. Wij zijn erkend Nefit, NIBE en Alpha Innotec dealer en beschikken over de daarbij behorende certificaten.  Wij hebben gekozen voor deze merken omdat ze betrouwbaar zijn en beschikken over een goed management, een goede service en onderhoud.

Wij adviseren u graag welk systeem voor uw huis het meest geschikt is. Wij kunnen een berekening verzorgen zodat u een indicatie heeft van de besparing van het energieverbruik.

Wij leveren verschillende soorten warmtepompsystemen:

  • Hybride luchtwarmtepomp
  • All-electric lucht/water warmtepomp
  • Bodemwarmtepomp

Verschillen lucht- en bodemwarmtepompen

Een Hybride luchtwarmtepomp wordt naast de bestaande installatie geplaatst. De warmtepomp komt als toevoeging op de bestaande cv-ketel. Met een relatief lage investering kunt u zo een forse gasbesparing realiseren.

Een All-electric luchtwarmtepomp is een volledig elektrisch systeem. Voordeel van deze variant is dat de er geen bijverwarming door een cv-ketel nodig is. Het systeem werkt volledig op elektriciteit, een gasaansluiting is overbodig. De woning dient voorzien te zijn van een lage temperatuur verwarming, in dit geval vloerverwarming.

De luchtwarmtepompen, zowel de Hybride als de All-electric, halen warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.

Bij een bodemwarmtepomp (water-water systeem) wordt gebruik gemaakt van de warmte die in de aardbodem aanwezig is. Hierdoor hebben de verschillende seizoenen van het jaar weinig tot geen invloed op het rendement van de warmtepomp.  Om het rendement zo hoog mogelijk te krijgen is het noodzakelijk dat een woning goed geïsoleerd is.

Vloerkoeling met warmtepomp

Passieve vloerkoeling met warmtepomp
Hierbij wordt enkel door de circulatiepomp, welke onderdeel is van de warmtepomp, gebruik gemaakt van de kou die in de bodem of waterbron zit. Doordat je bij passieve vloerkoeling alleen het water rondpompt zonder extra te koelen is het energieverbruik laag. Passief koelen is mogelijk met een grond(water) en bodem warmtepompsysteem.

Actieve vloerkoeling met warmtepomp
Bij actieve koeling met een warmtepomp wordt het water extra gekoeld. Dit wordt gedaan door de compressor die in de warmtepomp zit. Hierdoor is het energieverbruik hoger dan bij passieve koeling. Alleen bij lucht-water-warmtepompsystemen wordt er gebruik gemaakt van actief koelen.